Sjåførkurs (gammel versjon)

Ønsker du å bli sjåfør for 07000 Bergen Taxi? Vi er stadig på jakt etter nye sjåfører som kan arbeide heltid eller deltid for våre drosjeeiere. For å bli sjåfør i 07000 Bergen Taxi må du først gjennomføre vår sjåføropplæring.  Vår sjåføropplæring er delt i tre trinn. Hvert trinn må bestås før du kan gå videre til neste trinn.

Trinn 1 Språktest

Dette trinnet gjelder alle fremmedspråklige som ønsker å bli sjåfør hos oss. Vi har som mål at alle våre sjåfører skal kunne kommunisere godt skriftlig og muntlig med våre passasjerer, våre oppdragsgivere og andre kollegaer i organisasjonen. Derfor må fremmedspråklige sjåførkandidater gjennomføre og bestå våre muntlige og skriftlige språktester før man kan begynne på kurset.

Den muntlige språktesten foregår som en samtale på vårt kontor. Denne må være bestått før du kan ta skriftlig språktest. Se for øvrig beskrivelsen av språkferdigheter på denne siden.

Trinn 2 Kjøretest

Vi ønsker at våre sjåfører skal vise gode kjøreferdigheter. Derfor må alle sjåførkandidater gjennomføre og bestå vår kjøretest. Vi legger vekt på sikker, behagelig og drivstoff-økonomisk kjøring. Kjøretesten utføres av vår samarbeidspartner Byens Trafikkskole og må være bestått før du starter på kurset.

Kjøretest bestilles direkte hos Byens Trafikkskole tlf 55 31 07 00. Ta med gyldig førerkort til kjøretesten. For kandidater som må ha språktest tar man kjøretesten etter bestått språktest.

Trinn 3 Sjåførkurs

07000 Bergen Taxi sjåførkurs går over 42 timer. Det er et omfattende kurs hvor du får opplæring i taksameter, takstsystemer, førstehjelp, teoretiske kjøreferdigheter, eco-drive, lover og regler, kundebehandling og 07000 Bergen Taxi som organisasjon.

Kurset avsluttes med en kjentmannsprøve og en taxifaglig prøve. Begge prøver må være bestått for å få godkjent kurset og være kvalifisert for sjåførkort hos 07000 Bergen Taxi.

Språktester og sjåførkurset foregår i våre kurslokaler i Kokstadveien 8.

Her er plan for kommende kurs:

Klikk her for å kontakte oss eller ring 93 43 17 27 for mer informasjon.

Om 07000 Bergen Taxi
07000 Bergen Taxi (Taxisentralen i Bergen AS) har 370 kjøretøy i drift i Bergensområdet, og er en av Norges største taxisentraler. 40 moderne minibusser er tilknyttet selskapet, alle med løsninger for å transportere handikappede og uføre.
Selskapet er organisert som et aksjeselskap og er eid av løyvehavere som har tilslutningsavtale med virksomheten. I konsernets selskaper på Kokstad er det 76 medarbeidere. Transporten utføres av 800 sjåfører som hvert år leverer ca 1,4 mill. oppdrag